SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekets Gymnastik och IF
Fotboll

Nu startar Black Week på sponsorhuset & var med och stötta Eket
2023-11-21 12:57

Idag startar Black Week, en vecka där Sponsorhusets 600 butiker sänker sina priser på nästan allt och även höjer sin ersättning. Att gå via Sponsorhuset gynnar alltså både dig själv och Ekets GOIF , inget blir dyrare för dig som handlar. Se alla grymma kampanjer här: Till Kampanj

 

Saknar du inlogg? Skapa ett sådant enkelt här:  Bli medlem

 

Eket-profilen Oktober
2023-10-21 12:13
"-Jag tycker detta är superskoj" Christoffer Månsson, en av våra fantastiska Ledare.

För att driva en klubb som Ekets Goif med alla dess barn och ungdomar krävs det ideella insatser i mängder. Det krävs engagerade föräldrar, far- och morföräldrar och syskon. Det skall säljas lotter, skjutsas, tvättas och ta hand om kiosker mm.

 

Utöver alla dessa, finns det personer som väljer att gå in i ledarrollerna. Ta ett ännu större ansvar. Sätta mycket hemma åt sidan, och satsa sin tid och energi på att utbilda barnen som sökt sig till vår fina klubb i hur man spelar fotboll, hur man uppträder i en grupp, respekt mot varandra, värdegrunder mm mm.

Dessa ledare skall hyllas och borde ha en egen kväll i Forum där hela Örkelljunga satt på läktaren och en efter en av dem fick gå fram till låten " We are the Champions " och ta emot pris, samtidigt som publiken skrek ut sin tacksamhet! 

 

Möt en av dessa underbara ledare Christoffer Månsson, och hör om varför han valt att engagera sig;

 

Christoffer till en början; Vilken roll har du i klubben? 

-Jag är först och främst Ledare för P2015. Sedan hjälper jag även till med P2016 och P2017 så mycket jag hinner, framförallt administrativt.
Också har det blivit så att jag är protokollförare/sekreterare på ungdomsledarmötena.


Se där. En hel del att pyssla med. Vad var det som fick dig att engagera dig?
-Min äldste son skulle börja spela fotboll när han var fem år. Han tycker det är kul att spela fotboll och hade sett fram emot det länge. Ända sedan han föddes så har han varit oerhört intresserad av bollar, så att han skulle spela fotboll i Eket var självklart. 

Min pappa Bo var ledare för mig upp tills jag började spela 11-manna fotboll och jag har alltid tänkt att jag själv skulle engagera mig på något sätt, när mina barn börjar spela fotboll. Att jag sedan stod där som tränare redan på andra träningen var inte riktigt planerat, men det har ju fallit väl ut. Jag tycker det är superskoj!

Ett ledarskap som går i arv helt enkelt. Var det just i Ekets Goif du själv spelade, eller hur ser din klubbhistorik ut?

-Ja jag spelade själv i Eket från det att jag var fem år upp till femton år. Därefter hade jag paus i något år och sedan spelade jag några år till i Åsljunga SK. Jag har spelat på alla positioner under min tid. Jag började som anfallare och avslutade som målvakt. 

Jag har också spelat volleyboll, både i ÖVK men framförallt i Vindrarps VK.  


Vad tycker du kännetecknar en god ledare? 

-Alla ska känna sig välkomna på träningarna. Som tränare skapar man en välkomnande miljö genom att försöka prata med alla och se till att alla känner sig sedda. Alla är lika viktiga.  

Att vara tydlig och ha en målbild om vart vi är på väg tycker jag också är viktigt. 

När jag kom in klubben blev jag positivt överraskad över hur många duktiga ledare det finns i Eket och jag försöker ta till mig och lära mig så mycket som möjligt av alla våra ledare.  

Under mina år som fotbollsspelare och volleybollspelare har jag också träffat många bra ledare, så jag försöker ta efter det som jag själv tyckte om. Jag har också stött på ledare som jag inte tyckte om och där finns också lärdomar att ta.  


Nu har  du en ung grupp, men ändå vilka visioner / vilken målsättning har du med den? 

-Ja spelarna i våra lag är fortfarande ganska små för att vi ska kunna ha några långsiktiga mål. 

Enklare målsättningar, såsom att få ett fungerande positionsspel och försvarsspel i matcherna, är något vi jobbar med.  

Visst hade det varit kul att se några av killarna spela seniorfotboll i Eket om tio år.  


Vad är ”betalningen” för engagemanget/ vad ger dig energin ? 

-Det är fantastiskt kul att träffa alla spelarna på träningarna - den energin de har för att de äntligen ska få träna fotboll igen! Det är kul att kunna göra skillnad och att ge något till dem. Den största energikicken kommer från matcherna. Det är fantastiskt att se hur lagen tar till sig det vi har tränat på och sen omsätter det till spel på matcherna. Leendena på killarnas ansikten efter matcherna - det kvittar om det är har blivit en vinst eller förlust.  

 

Ja och då blir nästa fråga; Göra fler mål än motståndaren eller utveckla spelet? 

-Detta är en knivig fråga. I första hand vill jag att vi utvecklar vårt spel och spelar så som vi har tränat, men det är tungt att förlora och i jämna matcher så kan jag mycket väl göra mindre justeringar för att vi ska vinna matchen.

Och fotboll tycker du skall spelas på? 

-Naturgräs

Nu är sommaren förbi, men vi tänker oss tillbaka till Grillsäsongen. Vad lägger Christoffer på grillen? 

-Gärna en hemmagjord hamburgare.

Christoffer, en mycket varm människa, Tack för vad du gör för klubben!

Tack alla ni andra fantastiska engagerade ledare, vaktmästare, styrelsen, kontorister, loppisgäng,  supportrar m fl.

Tillsammans är vi EKETS GOIF

 

 

Eket-profilen Augusti
2023-08-26 16:09

Hon har spelat fotboll sedan 11-årsåldern, och fortsatt träna på även de år klubben stått utan damlag. Förstå hennes glädje när ett damlag återigen registrerades inför denna säsongen. Möt Sara Bengtsson, en sann kapten och ledargestalt i ett lag med en spännande framtid!

 

Sara, så glädjande med ett Damlag igång igen. Hur glad är du på en skala 1-10 över detta?
- Får jag lägga på en 0a på 10 och säga 100? Nä men det är så otroligt roligt! Har tränat med de yngre tjejerna de här åren som det inte funnits något damlag. Och kan inte riktigt fatta att i höstats var det på gränsen att vi ens skulle anmäla ett damlag till hur många nyförvärv vi fått till klubben under det här året! Tycker inte att en klubb är komplett utan ett damlag.

Har du alltid spelat i Ekets Goif, eller har du även tillhört någon annan klubb i din karriär?

-Nej, jag började spela i Åsljunga som 11-åring, när de hade ett nystartat flicklag. Spelade där något år innan jag bytte till Eket där jag har stannat sedan dess.

Och där stannar Sara gärna kvar ett bra tag till om vi ska tro på ryktet, som vi måste kolla upp med henne om det stämmer;
Hur länge kommer du att spela aktivt, hört något om att du vill spela med din dotter?

-Så länge kroppen håller (kan inte säga ”så länge det är roligt” för då kommer jag aldrig sluta). Ja jag har ju en liten dröm att kunna spela någon damlagsmatch tillsammans med min dotter som också spelar i klubben. Det är några år dit men hade varit så kul! Åtminstone för mig, vet inte om du får samma svar om du frågar henne. 

 

Vilken härlig målsättning och motivation att träna på, vilket Sara gillar så pass mycket att hon genom åren hållit i en del träningar och fyspass i klubben.

Okey Sara, årets upplaga, vilka styrkor har ni?
- Oh, vi har många med riktigt vassa skott! Och många med pannben som inte är från denna värld. Sen har vi också ett par stycken med mycket erfarenhet på högre nivå som är riktiga pratkvarnar som pushar/coachar de yngre.
Men även en styrka jag tycker laget har som helhet är den genuina respekten för varandra och även för motståndarna! Tänker att det absolut spelar roll för att bli bättre i sina individuella styrkor (för tro mig när jag säger hur fascinerad, i negativ bemärkelse, jag kan bli över hur osportsliga vissa motståndare är) men är stolt över mitt lag, att vi alltid spelar fotboll! och inte håller på med annat på plan.

Hur tycker du att ni som lag står er spelmässigt jämfört med motståndet i serien?
-För att vara ett nystartat damlag där grunden är tjejer som kommit upp från F16 så tycker jag att vi gör det otroligt bra. Hela truppen har varit obekanta för varandra och det tar tid innan vi hunnit lära känna varandra, lärt oss varandras spel och styrkor. Men tycker vi börjar få flyt i vårt spel nu! Såklart att det alltid finns förbättrings möjligheter, men vi ger t.o.m. lagen i toppen en ordentlig match när de möter oss - även om resultatet inte är på vår sida och att de inte vill erkänna det i deras kommentarer i tidningen.

 

Vad tror du blir nästa steg i detta lagets utveckling?
-Vi har en långsiktig plan för detta laget. Vi är ett lag där majoriteten aldrig spelat ihop, men som börjar bli sammansvetsat ordentligt nu, där vi hittat våra platser. Så nu kan vi börja utmana och pusha varandra, vilket kommer ge resultat. Och vår utvecklingskurva som lag går bara uppåt, så fortsätter vi såhär så blir det bra placering i serien till nästa år är jag övertygad om!

Vad tycker du är roligast med att tillhöra ett lag?
-Gemenskapen, sammanhållningen, och att kunna dela glädjen över hur sjukt roligt det är att spela fotboll. Att mötas på samma
plan fast olika åldrar, skolor, jobb och övriga intressen. Tänker att det är väldigt utvecklande och uppbyggande för varje individ i ett lag - inte bara för själva fotbollsspelandets skull.

Om jag säger så här; Är det viktigt att ha igång ett damlag för att få de yngre tjejerna att ha något /några att se upp till?
-Jag tror att det är otroligt viktigt! Fotboll är viktigt! Går inte att understryka det nog. Tror att föreningsliv överlag blir viktigare och viktigare för unga, så det är ju absolut viktigt att kunna ge de yngre något att se upp till och framför allt längta till. Och att kunna vara med att starta upp ett damlag igen för dessa tjejer gör ju att man blir lycklig hela vägen in i själen.

Måste även testa dig på några snabbfrågor Sara;
Konstgräs eller naturgräs?
-Är det ens en fråga? Naturgräs såklart!

Grillat eller hämtpizza på fredagskvällen?
-Hämtpizza

Peter Gerhardsson eller Jocke & Christophe?
-Jocke & Christophe får jag nog svara, annars blir jag väl bänkad till nästa match.

 

Sara, vilken krigare, som står upp för så sunda värderingar och sätter en stolthet i hur laget uppträder både mot varandra i egna laget såväl som mot motståndarlaget!

Vi kan bara önska Sara och hela Damlaget stort Lycka Till med resten av denna säsongen och med spänning följa lagets framfart framöver.

 

Kommer hon att få spela någon match med sin dotter? Jag tror det är ganska låga odds på det!!

Nyheter från våra lag
Fotbollsskolan F2017, 30/11 18:35 
Fotbollsskolan P2017, 04/11 15:33 
Dam, 03/11 13:04 
Fotbollsskolan P 2015, 03/11 12:39 
Fotbollsskolan F 2015-16, 31/10 10:51 
Fotbollsskolan P 2015, 16/10 19:07 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartner
Webshop