SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekets Gymnastik och IF
Fotboll

Eket-profilen Oktober
2023-10-21 12:13
"-Jag tycker detta är superskoj" Christoffer Månsson, en av våra fantastiska Ledare.

För att driva en klubb som Ekets Goif med alla dess barn och ungdomar krävs det ideella insatser i mängder. Det krävs engagerade föräldrar, far- och morföräldrar och syskon. Det skall säljas lotter, skjutsas, tvättas och ta hand om kiosker mm.

 

Utöver alla dessa, finns det personer som väljer att gå in i ledarrollerna. Ta ett ännu större ansvar. Sätta mycket hemma åt sidan, och satsa sin tid och energi på att utbilda barnen som sökt sig till vår fina klubb i hur man spelar fotboll, hur man uppträder i en grupp, respekt mot varandra, värdegrunder mm mm.

Dessa ledare skall hyllas och borde ha en egen kväll i Forum där hela Örkelljunga satt på läktaren och en efter en av dem fick gå fram till låten " We are the Champions " och ta emot pris, samtidigt som publiken skrek ut sin tacksamhet! 

 

Möt en av dessa underbara ledare Christoffer Månsson, och hör om varför han valt att engagera sig;

 

Christoffer till en början; Vilken roll har du i klubben? 

-Jag är först och främst Ledare för P2015. Sedan hjälper jag även till med P2016 och P2017 så mycket jag hinner, framförallt administrativt.
Också har det blivit så att jag är protokollförare/sekreterare på ungdomsledarmötena.


Se där. En hel del att pyssla med. Vad var det som fick dig att engagera dig?
-Min äldste son skulle börja spela fotboll när han var fem år. Han tycker det är kul att spela fotboll och hade sett fram emot det länge. Ända sedan han föddes så har han varit oerhört intresserad av bollar, så att han skulle spela fotboll i Eket var självklart. 

Min pappa Bo var ledare för mig upp tills jag började spela 11-manna fotboll och jag har alltid tänkt att jag själv skulle engagera mig på något sätt, när mina barn börjar spela fotboll. Att jag sedan stod där som tränare redan på andra träningen var inte riktigt planerat, men det har ju fallit väl ut. Jag tycker det är superskoj!

Ett ledarskap som går i arv helt enkelt. Var det just i Ekets Goif du själv spelade, eller hur ser din klubbhistorik ut?

-Ja jag spelade själv i Eket från det att jag var fem år upp till femton år. Därefter hade jag paus i något år och sedan spelade jag några år till i Åsljunga SK. Jag har spelat på alla positioner under min tid. Jag började som anfallare och avslutade som målvakt. 

Jag har också spelat volleyboll, både i ÖVK men framförallt i Vindrarps VK.  


Vad tycker du kännetecknar en god ledare? 

-Alla ska känna sig välkomna på träningarna. Som tränare skapar man en välkomnande miljö genom att försöka prata med alla och se till att alla känner sig sedda. Alla är lika viktiga.  

Att vara tydlig och ha en målbild om vart vi är på väg tycker jag också är viktigt. 

När jag kom in klubben blev jag positivt överraskad över hur många duktiga ledare det finns i Eket och jag försöker ta till mig och lära mig så mycket som möjligt av alla våra ledare.  

Under mina år som fotbollsspelare och volleybollspelare har jag också träffat många bra ledare, så jag försöker ta efter det som jag själv tyckte om. Jag har också stött på ledare som jag inte tyckte om och där finns också lärdomar att ta.  


Nu har  du en ung grupp, men ändå vilka visioner / vilken målsättning har du med den? 

-Ja spelarna i våra lag är fortfarande ganska små för att vi ska kunna ha några långsiktiga mål. 

Enklare målsättningar, såsom att få ett fungerande positionsspel och försvarsspel i matcherna, är något vi jobbar med.  

Visst hade det varit kul att se några av killarna spela seniorfotboll i Eket om tio år.  


Vad är ”betalningen” för engagemanget/ vad ger dig energin ? 

-Det är fantastiskt kul att träffa alla spelarna på träningarna - den energin de har för att de äntligen ska få träna fotboll igen! Det är kul att kunna göra skillnad och att ge något till dem. Den största energikicken kommer från matcherna. Det är fantastiskt att se hur lagen tar till sig det vi har tränat på och sen omsätter det till spel på matcherna. Leendena på killarnas ansikten efter matcherna - det kvittar om det är har blivit en vinst eller förlust.  

 

Ja och då blir nästa fråga; Göra fler mål än motståndaren eller utveckla spelet? 

-Detta är en knivig fråga. I första hand vill jag att vi utvecklar vårt spel och spelar så som vi har tränat, men det är tungt att förlora och i jämna matcher så kan jag mycket väl göra mindre justeringar för att vi ska vinna matchen.

Och fotboll tycker du skall spelas på? 

-Naturgräs

Nu är sommaren förbi, men vi tänker oss tillbaka till Grillsäsongen. Vad lägger Christoffer på grillen? 

-Gärna en hemmagjord hamburgare.

Christoffer, en mycket varm människa, Tack för vad du gör för klubben!

Tack alla ni andra fantastiska engagerade ledare, vaktmästare, styrelsen, kontorister, loppisgäng,  supportrar m fl.

Tillsammans är vi EKETS GOIF

 

 


Nyhetsarkiv
Summer Camp 20242024-05-21 09:31
Eketdagen 2 juni2024-05-14 19:55
Eket Goif´s Joyna butik2024-04-19 11:43
Joyna2024-03-22 08:09
Nu rullar vi ut JOYNA!2024-01-26 17:54
Eket Mössa2023-12-16 18:48
Eket-profilen Oktober2023-10-21 12:13
Eket-profilen Augusti2023-08-26 16:09
Eket-profilen Juli2023-08-09 15:06
 
Huvudsponsor
Samarbetspartner
Webshop