SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekets Gymnastik och IF
Fotboll

Eket-profilen Augusti
2023-08-26 16:09

Hon har spelat fotboll sedan 11-årsåldern, och fortsatt träna på även de år klubben stått utan damlag. Förstå hennes glädje när ett damlag återigen registrerades inför denna säsongen. Möt Sara Bengtsson, en sann kapten och ledargestalt i ett lag med en spännande framtid!

 

Sara, så glädjande med ett Damlag igång igen. Hur glad är du på en skala 1-10 över detta?
- Får jag lägga på en 0a på 10 och säga 100? Nä men det är så otroligt roligt! Har tränat med de yngre tjejerna de här åren som det inte funnits något damlag. Och kan inte riktigt fatta att i höstats var det på gränsen att vi ens skulle anmäla ett damlag till hur många nyförvärv vi fått till klubben under det här året! Tycker inte att en klubb är komplett utan ett damlag.

Har du alltid spelat i Ekets Goif, eller har du även tillhört någon annan klubb i din karriär?

-Nej, jag började spela i Åsljunga som 11-åring, när de hade ett nystartat flicklag. Spelade där något år innan jag bytte till Eket där jag har stannat sedan dess.

Och där stannar Sara gärna kvar ett bra tag till om vi ska tro på ryktet, som vi måste kolla upp med henne om det stämmer;
Hur länge kommer du att spela aktivt, hört något om att du vill spela med din dotter?

-Så länge kroppen håller (kan inte säga ”så länge det är roligt” för då kommer jag aldrig sluta). Ja jag har ju en liten dröm att kunna spela någon damlagsmatch tillsammans med min dotter som också spelar i klubben. Det är några år dit men hade varit så kul! Åtminstone för mig, vet inte om du får samma svar om du frågar henne. 

 

Vilken härlig målsättning och motivation att träna på, vilket Sara gillar så pass mycket att hon genom åren hållit i en del träningar och fyspass i klubben.

Okey Sara, årets upplaga, vilka styrkor har ni?
- Oh, vi har många med riktigt vassa skott! Och många med pannben som inte är från denna värld. Sen har vi också ett par stycken med mycket erfarenhet på högre nivå som är riktiga pratkvarnar som pushar/coachar de yngre.
Men även en styrka jag tycker laget har som helhet är den genuina respekten för varandra och även för motståndarna! Tänker att det absolut spelar roll för att bli bättre i sina individuella styrkor (för tro mig när jag säger hur fascinerad, i negativ bemärkelse, jag kan bli över hur osportsliga vissa motståndare är) men är stolt över mitt lag, att vi alltid spelar fotboll! och inte håller på med annat på plan.

Hur tycker du att ni som lag står er spelmässigt jämfört med motståndet i serien?
-För att vara ett nystartat damlag där grunden är tjejer som kommit upp från F16 så tycker jag att vi gör det otroligt bra. Hela truppen har varit obekanta för varandra och det tar tid innan vi hunnit lära känna varandra, lärt oss varandras spel och styrkor. Men tycker vi börjar få flyt i vårt spel nu! Såklart att det alltid finns förbättrings möjligheter, men vi ger t.o.m. lagen i toppen en ordentlig match när de möter oss - även om resultatet inte är på vår sida och att de inte vill erkänna det i deras kommentarer i tidningen.

 

Vad tror du blir nästa steg i detta lagets utveckling?
-Vi har en långsiktig plan för detta laget. Vi är ett lag där majoriteten aldrig spelat ihop, men som börjar bli sammansvetsat ordentligt nu, där vi hittat våra platser. Så nu kan vi börja utmana och pusha varandra, vilket kommer ge resultat. Och vår utvecklingskurva som lag går bara uppåt, så fortsätter vi såhär så blir det bra placering i serien till nästa år är jag övertygad om!

Vad tycker du är roligast med att tillhöra ett lag?
-Gemenskapen, sammanhållningen, och att kunna dela glädjen över hur sjukt roligt det är att spela fotboll. Att mötas på samma
plan fast olika åldrar, skolor, jobb och övriga intressen. Tänker att det är väldigt utvecklande och uppbyggande för varje individ i ett lag - inte bara för själva fotbollsspelandets skull.

Om jag säger så här; Är det viktigt att ha igång ett damlag för att få de yngre tjejerna att ha något /några att se upp till?
-Jag tror att det är otroligt viktigt! Fotboll är viktigt! Går inte att understryka det nog. Tror att föreningsliv överlag blir viktigare och viktigare för unga, så det är ju absolut viktigt att kunna ge de yngre något att se upp till och framför allt längta till. Och att kunna vara med att starta upp ett damlag igen för dessa tjejer gör ju att man blir lycklig hela vägen in i själen.

Måste även testa dig på några snabbfrågor Sara;
Konstgräs eller naturgräs?
-Är det ens en fråga? Naturgräs såklart!

Grillat eller hämtpizza på fredagskvällen?
-Hämtpizza

Peter Gerhardsson eller Jocke & Christophe?
-Jocke & Christophe får jag nog svara, annars blir jag väl bänkad till nästa match.

 

Sara, vilken krigare, som står upp för så sunda värderingar och sätter en stolthet i hur laget uppträder både mot varandra i egna laget såväl som mot motståndarlaget!

Vi kan bara önska Sara och hela Damlaget stort Lycka Till med resten av denna säsongen och med spänning följa lagets framfart framöver.

 

Kommer hon att få spela någon match med sin dotter? Jag tror det är ganska låga odds på det!!


Nyhetsarkiv
Summer Camp 20242024-05-21 09:31
Eketdagen 2 juni2024-05-14 19:55
Joyna2024-03-22 08:09
Nu rullar vi ut JOYNA!2024-01-26 17:54
Eket Mössa2023-12-16 18:48
Eket-profilen Oktober2023-10-21 12:13
Eket-profilen Augusti2023-08-26 16:09
Eket-profilen Juli2023-08-09 15:06
 
Huvudsponsor
Samarbetspartner
Webshop