SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekets Gymnastik och IF
Fotboll
Fotbollsskolan P 2015

KVB-cupen i Åstorp 30/12-23
2024-01-03 14:06

Årets sista aktivitet utspelade sig i Åstorp, när vi var inbjudna till KVB-cupen den 30/12-23. Cupen spelades i nybyggda Arena Åstorp, med fina läktare där föräldrar och spelare kunde följa och heja fram de olika lagen.

Eket åkte idag med två lag, 7 spelare i varje. Varje lag spelade 4 matcher, 10 minuter per match. 

Killarna var taggade, oerhört sugna på att spela match. Det var länge sen sist och en inramning som denna var något som de tyckte var oerhört häftigt. 

 

Ekets GoIF Röd var i samma grupp som Ramlösa Södra IF Blå, Perstorp/Bälinge IK, Bjuvstorps FF, Åstorps FF Blå.

 

Ekets GoIF Vit var i samma grupp som Ramlösa Södra IF Röd, FC Kopparmöllan, Åstorps FF Vit, Ramlösa Södra IF Grön.

 

Ekets GoIF Röds matcher:

 

Ekets GoIF Röd - Ramlösa Södra IF Blå

Först ut var Eket Röd mot Ramlösa Blå. Matchen var jämn, det var två jämlika lag som möttes. Efter några minuters spel så kom Eket igenom och tog ledningen efter en fin individuell prestation. 

Matchen var fortsatt jämn när Ramlösa lyckades att spela sig igenom när det endast var 1,5 minut kvar och de lyckades kvittera. Eketspelarna blev besvikna och tappade kanske fokus. För direkt på avsparken tappade man bollen och Ramlösa lyckades kontra in ett ledningsmål. Oerhört tungt för Eket som kontrollerade matchen.

 

Ekets GoIF Röd - Perstorp/Bälinge IK

Eket Röds andra match var mot Perstorp/Bälinge IK. Eket ville ha revansch efter förra matchen. Även denna match var jämn, men det var rörigt på plan, från båda håll. Båda lagen hade svårt att hålla ihop anfall och försvar, vilket gjorde att lagen bytte chanser med varandra. Till slut kom Perstorp/Bälinge igenom och tog ledningen. Men Eket gav sig inte, till slut lyckades man återerövra bollen högt upp i plan. Man fick ett friläge och man kvitterade Perstorp/Bälinges ledning och matchen slutade oavgjort.

 

Ekets GoIF Röd - Bjuvstorps FF

Tredje matchen var mot Bjuvstorps FF. Även denna match var jämn men Eket visade upp ett riktigt starkt försvarsspel. Bjuvstorp lyckades inte komma igenom Ekets försvar under hela matchen, man hade fokus under hela matchen. Men även Bjuvstorp visade upp ett fint försvarsspel, men man lyckades inte hela vägen. Eket lyckades med några fina individuella prestationer och gjorde på så sätt två mål under matchen, och man lyckades vinna.

 

Ekets GoIF Röd - Åstorps FF Blå

Sista matchen för Eket Röd var mot Åstorp. Ytterligare en jämn match där lagen bytte målchanser med varandra. Men nu började trötthet visa sig hos spelarna, och man orkade inte stå emot hela matchen. Åstorp lyckades att trycka in ett mål och sista matchen slutade tyvärr med en uddamålsförlust.

 

Ekets GoIF Vits matcher:

 

Ekets GoIF Vit - Ramlösa Södra IF Röd

Eket Vits första match var mot Ramlösa Röd. Matchen var jämn, båda lagen hade svårt att skapa målchanser. Båda lagen spelade bra försvar men hade svårt att få med hela laget i anfallet vilket gjorde att man inte lyckades ta sig igenom försvaret. Men med bara någon minut kvar gör Eket en felpass, Ramlösa kommer i ett friläge och gör mål. Matchen slutar tyvärr med en uddamålsförlust, trots att man var minst lika bra som Ramlösa. 

 

Ekets GoIF Vit - FC Kopparmöllan

Andra matchen var mot Kopparmöllan. Killarna var oerhört revanschsugna, men man ville lite för mycket. Man tappade fokus på försvaret, killarna kom fel in i matchen och Kopparmöllan lyckades ta ledningen. I anfallet efter blir det ett missförstånd i Ekets försvar och Kopparmöllan lyckas göra ytterligare ett mål, en tung uppförsbacke efter bara några minuter. Eket reste sig, tog över spelet men lyckades inte få något mål och man förlorade även andra matchen. 

 

Ekets GoIF Vit - Åstorps FF Vit

Tredje matchen var mot Åstorp Vit. Matchen var jämn och påminde mycket om Eket Vits första match. Men killarna ville för mycket, vilket resulterade i att det blev för mycket individuellt och för lite lag. Man tappade bollen när man försökte ta sig förbi och detta slutade med ett friläge för Åstorp, som tog ledningen. Eket blev frustrerat och man kom tyvärr inte tillbaka in i matchen. I sista minuten gör Åstorp ett fint anfall som avslutas med ett kanonskott i mål. Tredje matchen slutar även den med förlust.

 

Ekets GoIF Vit - Ramlösa Södra IF Grön

Eket Vits sista match för dagen var mot Ramlösa Grön. Ett Ramlösa Grön som hade imponerat så långt med sitt spel. Men nu var Eket-spelarna taggade. man var besvikna över sina tre andra matcher och ville nu avsluta starkt. Matchen var jämn med ett litet övertag för Eket. I denna match fungerade spelet mellan anfall och försvar vilket gjorde att man lyckades skapa målchanser. I matchens sista sekunder får Eket ett jätteläge att avgöra matchen, men i ivern att göra mål så lyckas man missa bollen. Matchen slutar oavgjort. 

 

Summering av dagen

Efter matcherna var killarna oerhört trötta men hade haft kul. Man hade sett fram emot cupen i flera veckor. Det var en stor hall att spela i, vilket gjorde att killarna hade svårt att hitta referenspunkter och kom ofta för långt ner i planen, vilket gjorde att vi hade svårt att skapa målchanser. Något att träna på under 2024. 

Trots att vi inte fick alla resultat med oss idag så gick alla hem med leende på läpparna. Vi hade haft kul och det är tydligt att spela match är något som killarna tycker är extra roligt. Dagen avslutades med prisutdelning där alla spelare fick en medalj med sig hem för att minnas denna dag.

 

Tack till alla spelare, föräldrar och supportrar som var med denna dag och hejade fram oss. Det är oerhört kul när vi är en stor skara människor som tillsammans hejar fram våra lag. Vi ser fram emot ett härligt 2024 för P2015!

 

Eket Röd bestod idag av: Albin, Alexander, Elvin, Leon, Kevin, Malte och Wilhelm

 

Eket Vit bestod idag av: Algot, Alvar, Egon, Henning, Loke, Otto och Valter.  

 

Mvh

Christoffer & Fredrik

 

 
Huvudsponsor
Samarbetspartner
Webshop